Prima pagină

FORUM


Pentru mai multe comentarii si lamuriri

va punem la dispozitie si un FORUM:

Click mai jos !

Asociatia Investitorilor Pagubiti la FNI Braila

Acest forum este pus la dispozitia pagubitilor FNI pentru dezbaterea tuturor problemelor in demersul de recuperare a banilor delapidati de SOV Invest – Vantu.

Pentru a posta subiecte noi nu trebuie sa va inregistrati ca user.

Pentru raspunsuri si dezbateri trebuie sa va inregistrati.

Reclame

64 comentarii (+add yours?)

 1. Fotache
  Aug 27, 2009 @ 11:58:04

  Intrebarile frecvente ale pagubitilor FNI,

  Puse la adunarile organizate la Sala Polivalenta a municipiului Braila, miercurea intre orele 17:00 – 19:00 si simbata intre orele 10:00 – 12:00. La aceste intrebari si multe altele, raspundem, noi membrii Comitetului Director, cu toata seriozitatea, sinceritatea si bunavointa, tuturor celor ce ni se adreseaza. Majoritatea raspunsurilor – la prima parte a listei cu intrebari, se afla in comentariul meu, de pe acest site, vicepresedintele Asociatiei, Teodor-Jan Fotache: https://pagubitifni.wordpress.com/2009/06/27/comentariu-privind-fenomenul-f-n-i/
  Consideram ca e mai usor de accesat un raspuns la o intrebare care il intereseaza pe un deschizator grabit al acestui site, avind o Lista cu intrebarile frecvente, decit sa citeasca toata informatia pe care noi v-o punem la dispozitie aici. Raspunsurile la toate intrebarile le-am dat administratorului site-ului in ziua de 23.08 2009, cit am putut de scurte si urmeaza sa apara la prima actualizare. Daca sesizati ceva care poate fi explicat altfel sau vi se pare ca nu este corect explicat in raspunsurile date, va rugam a ne comunica pe adresa de mail sau direct pe acest forum. Ii rugam pe cei de specialitate, cu studii juridice, sa contribuie activ la imbunatatirea raspunsurilor noastre, pentru binele demersului actiunii comune.
  Pentru amanunte va rugam sa ne contactati.
  Asteptam comentariile dumneavoastra si eventual oricare alta intrebare legata de procesul FNI, in tara sau la CEDO.

  LISTA INTREBARILOR FREGVENTE

  1 – F.N.I. a fost un joc piramidal ?
  2.- De ce nu este inculpat si Sorin Ovidiu Vintu in procesul penal ?
  3. – Unde se afla evidenta operatiunilor F.N.I. ?
  4. – Ce se poate face in situatia in care s-a pierdut / distrus carnetul de investitor F.N.I. ?
  5.– De ce in procesul penal Asociatia noastra nu a angajat avocat ?
  6.– Ce inseamna citat in proces, la Apel sau la Recurs ca “intimat” sau citat ca “recurent” ?
  7.– Cum de au fost despagubiti, de catre AVAS, pagubitii f.n.i. din procesul civil ? Nu cumva pentruca au avut avocat ?
  8.– Ce inseamna „respingerea actiunii noastre la Apel” si „respingerea actiunii noastre la Recurs” ?
  9.– Cei care se afla ca „intimati” sau „recurenti” in nume propriu la Recurs si li s-a respins actiunea dar exista si in Lista Asociatiei noastre, inscrisi inaintea Recursului, cu acordul instantei, sunt „dati afara din proces” ?
  10.– Ce este CEDO ?
  11.– Cu cine ne judecam la CEDO ?
  12.– Cine ne va judeca la CEDO ?
  13.– De ce am angajat un avocat pentru procesul la CEDO ?
  14. – Cind vom deschide actiunea la CEDO ?
  15. – Exista vreun precedent de cistigare a unui proces la CEDO de catre un pagubit roman in cazul F.N.I. ?
  16.– Care sunt etapele procedurale ale unui proces la CEDO
  17. – Cine ne va despagubi dupa cistigarea procesului la CEDO ?
  18.– De unde se vor gasi bani si pentru noi, in situatia actuala de criza prin care trece tara ?
  19– Exista vreun precedent in care ICCJ ( Inalta Curte de Casatie si Justitie ) sa-si fi incalcat propriile Hotariri Definitive si Irevocabile ?

  Asteptam, repet, orice alta intrebare pe care o pot formula cititorii nostri si vom raspunde conform cunostintelor noastre actuale si ajutorul bine venit al colaboratorilor de specialitate juridica.

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Dec 08, 2009 @ 22:40:31

   Mai multi investitori pagubiti la FNI m-au intrebat zilele acestea, dupa arestarea lui Popa Nicolae, omul prin care Vintu a scos fraudulos sume foarte mari din banii Fondului, daca acest fapt aduce ceva nou in procesul FNI. Am putea formul astfel intrebarea cu numarul 20.

   20.- Ce semnificatie are arestarea lui Nicolae Popa pentru pagubitii FNI.

   Raspunsul este – categoric nici o semnificatie directa.

   Nicolae Popa a fost judecat in lipsa si pedepsit definitiv si irevocabil prin decizia pronuntata de ICCJ in data de 4.06.2009. Banii, daca o fi avut ceva considerabil dupa ce ia oferit lui Vintu, a fost nevoit sa-i cheltuiasca in noua ani si jumatate de fugarit (si nu prea) prin strainatate, unde nimeni nu te cazeaza si te ospateaza pe gratis.
   Noi, AIP la FNI Braila si cei ce ni s-au alaturat, am deschis deja o actiune la CEDO.
   La CEDO am chemat in instanta statul roman, semnatarul Conventiei privind drepturile omului din anul 1994, pentru motivele considerate potrivite pentru noi din Regulamentul de desfasurare a activitatii acestui organism.
   Sansa noastra este sa cistigam acest proces si sa fim platiti de Ministerul Finantelor Publice de la buget. Am pierdut orice sansa sa mai fim platiti de persoane fizice sau de alte institutii ale statului (de exemplu CEC sau AVAS) si este foarte bine.
   In prezent AVAS a intrerupt plata catre cei din procesul civil pe motiv ca nu mai au bani si le comunica pagubitilor sa mai astepte pina vor mai vinde ceva. Statul roman nu poate adopta o astfel de motivatie.

   Spuneam ca arestarea lui Nicolae Popa nu are pentru noi nici o semnificatie directa. Indirecta are.

   Statul Roman, avindu-l acum pe Nicolae Popa, are obligatia, prin Ministerul Finantelor Publice, sa deschida o actiune in regresie (adica un proces) impotriva celor care au pagubit FNI-ul pentru a aduce la loc, in bugetul de stat, sumele cheltuite cu despagubirea pagubitilor FNI.
   Procesul penal, incheiat la ICCJ in vara aceasta, a fost o piesa de teatru regizata de politicienii de la putere, pentru a-i proteja pe cei ce au devalizat Fondul, in dauna noastra, a cetatenilor Romaniei platitori de taxe la buget.
   Nicolae Popa trebuie sa fie inculpat principal si martor determinat in recuperarea banilor.
   T-J Fotache

   Răspunde

  • T-J Fotache
   Noi 25, 2014 @ 11:20:32

   Redau aici un fragment din raspunsul pe mail la intrebarile asociatului, domnul Barta, intrucit dinsul sintetizeaza intrebarile multor asociati din ultima vreme.

   Domnule Barta O. Mihai Octavian,
   La intrebarea ce ar trebui sa mai faceti, exista un singur raspuns : sa aveti rabdare, ca si celelalte mii de asociati, pina vom primi o decizie a CEDO. In rest, in situatia concreta a dumneavoastra, totul este OK !
   Nu mai avem posibilitatea modificarilor succesive a tabelelor trimise la CEDO, nici macar in acest site, pentruca nu ar mai corespunde titlului lor.
   Nu cred ca trebuie sa va ingrijoreze schimbarea adresei dumneavoastra pentruca vestea unei decizii CEDO in cazul unui proces de asemenea anvergura va ajunge si in ultima casa care dispune de un difuzor legat la statia de amplificare a unui catun izolat, dar este exclus sa nu afle orice navigator pe NET.
   Inainte de a face distributia banilor ce vi se cuvin vom lua legatura cu fiecare asociat (mai probabil vom fi cautati) pentru a ne comunica contul in care sa depunem suma.
   Noi am sfatuit asociatii sa nu-si deschida inca un cont, daca nu au deja, pina nu apare decizia, pentruca un cont are o taxa de intretinere ce se plateste anual, iar data primirii deciziei nu poate fi apreciata acum nici de CEDO – asa ne-a raspuns la ultima sa scrisoare din 10.09.2012.

   Apropo de rabdare, sintagma apelata de mine mai sus !
   Imi amintesc ca in ziua de 28 aprilie 2007, la postul ,,TV Antena 1 Braila”, in una din cele 10 emisiuni saptaminale interactive de o ora numite ,,ANTENA VA APARTINE” dedicate exclusiv pagubitilor FNI, audiate pe o raza ce cuprindea pe linga judetul Briala si judetele limitrofe, posibilitate ce ne-a fost pusa la dispozitia conducerii AIP la FNI Braila, practic presedintelui si vicepresedintelui asociatiei, am fost intrebat direct de un telespectator daca apreciez ca vom avea succes in acest proces.
   Cum nu puteam apela, in scurt, nici la mama Omida, nici la vreun ghioc nazdravan, nici la vreun praf de ghicit i-am raspuns cu aprecierea sfintului Francisc de Asisi. Acesta a fost intrebat, in public, care este reteta succesului ? A raspuns filozofic dar foarte interesant si de luat in seama si pentru noi.
   El a recomandat urmatoarele ingrediente:

   1. – o ceasca de stiinta – noi am facut tot ce se putea pentru a ne dovedi dreptatea, avind in mina toate documentele juridice publicate si valabile in tara si in Europa celor 47 tari afiliate la CEDO [Codul Penal, Codul Civil, C. de Procedura Penala, C. de Procedura Civila, Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului (din 4.11.1950 semnata la Roma – noi afiliindu-ne in 1994), si toate protocoalele care au amendat-o din 1950 si pina in prezent, Regulamentul CEDO, tot ce s-a publicat in limba romana privind deciziile CEDO (cazuistica CEDO) impotriva celor 47 state semnatare, in beneficiul cetatenilor lor, etc.
   Am formulat un probatoriu imens, apreciat de specialisti ca ,,beton”.

   2. – un butoi de prudenta – noi am strabatut cu consegventa pas cu pas drumul anevoios al victoriilor succesive in justitia romana:
   – am efectuat o plingere penala in numele asociatilor nostri, depusa la politia locala;
   – am raspuns, in numele asociatiei, la prima citatie a TMB, printr-o declaratie de constituire ca parte civila in procesul penal – in care am enumerat toate pretentiile noastre legale de despagubire – formulare complecta unica in tot procesul penal FNI;
   – ne-am reprezentat singuri, in temeiul legii care aproba reprezentarea asociatiei in procese de catre presedinte sau o persoana delegata de el (am fost eu acela si am participat la toate audierile din toate fazele procesului), fara avocati hrapareti si cu o mare foame de bani. Am cistigat toate fazele procesului TMB, CAB, TMB-rejudecare, CAB-rejudecare, ICCJ-cu decizia finala definitiva, irevocabila si executorie, pe care am contestat-o printr-o actiune deschisa la CEDO – acum pe rol alaturi de alte 8762 alte actiuni din Romania (comunicat din luna august 2014).
   – persoanele alese in conducerea asociatiei nu primesc salarii, lucreaza voluntar si solicita in cazul primirii despagubirilor 3% din despagubirea fiecaruia (suma ce se va imparti la 8 persoane din conducere, conform statutului). Mentionez aici ca in prezent, conform celor solicitate de noi, fiecare pagubit asociat ar trebui sa primeasca de 7 ori paguba din 20.05.2000 plus cite 3 euro pentru fiecare actiune fni din carnetul fni, ca despagubire morala.
   – conducerea asociatiei, prin presedinte si vicepresedinte este prezenta in fiecare simbata (zi cu sot) la adunarea asociatilor de la orele 10.00, la Sala Polivalenta din Parcul Monument – municiul Braila.
   – am angajat un avocat care a fost de acord la negocieri sa primeasca la angajare numai 1% din paguba noastra la data de 24.05.2000, restul de 11% sa-i primeasca la primirea deciziei CEDO din banii alocati special la capitolul cheltuieli de judecata – onorariul avocatului.
   Revenind la reteta sfintului Francisc de Asisi, acum acesta introduce in reteta succesului cel mai teribil ingredient:

   3. – un ocean de rabdare !

   Concluzia evidenta este ca suntem undeva in acest ocean de rabdare.
   Eu personal mizez pe faptul ca daca nu am sa apuc despagubirea, (sunt pensionat din 1995 la limita de virsta – 41 de ani in serviciu), o vor apuca urmasii mei si in prezent sunt in faza elaborarii testamentului catre cei trei fii.
   Urez tuturor asociatilor sa apuce acostarea la tarmul oceanului rabdarii unde sa fim intimpinati cu intreaga despagubire.
   Orice alte discutii privind o posibila despagubire de la S.O. Vintu sau de la statul roman, in afara deciziei CEDO, sunt aberante!
   Vicepresedintele AIP si AGP la FNI Braila,
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 2. mariustabacaru
  Oct 21, 2009 @ 14:06:02

  Pe ce data se vor depune actele la CEDO?

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Noi 13, 2009 @ 22:26:15

   Redau in copie textul mail-ului domnului
   Marius Tabacaru

   ==Buna ziua,
   Unde se poate urmari evolutia procesului (daca a fost pornit procesul, daca nu atunci cand etc.) la CEDO?
   Multumesc.==

   Domnule Marius Tabacaru,

   Va inteleg nerabdarea privind inscrierea actiunii noastre la CEDO si urmarirea evolutiei sale, dar cauze obiective, pe care nu le putem controlam, ne obliga sa mai asteptam.

   1. – In primul rind este vorba de publicarea DECIZIEI DEFINITIVE SI IREVOCABILE CU MOTIVATIA IN EXTENSO, a ICCJ.
   Aceasta institutie trebuia, dupa lege, sa ne-o aduca la cunostinta in 90 de zile de la pronuntare, adica pina pe 4.09.2009.
   O Cerere de actiune la CEDO fara referire exacta la motivatia din documentul amintit mai sus este incomplecta. Noi, fortati de apropierea datei limita de depunere a cererii – 4.12.2009 – asa cum am aratat in mai multe comentarii pina acum, o vom trimite saptamina viitoare bazindu-ne pe o posibilitate expusa in Regulamentul de desfasurare a activitatii CEDO, urmind a trimite ulterior documentul respectiv si acuzele noastre formulate functie de motivatiile oferite de ICCJ. Oricum pina nu vom trimite DECIZIA … si formularea acuzelor noastre legate de … MOTIVATIA IN EXTENSO, cererea noastra nu va intra in prima faza a procesului – FAZA DE ADMISIBILITATE A ACTIUNII – vedeti precizarile in acest sens facute pe acest site de presedintele Grosu.
   In mod explicit – dosarul nostru va astepta in arhiva CEDO sa fie complectat si va fi posibil de complectat cind va apare DECIZIA …elaborata de ICCJ. O concluzie, nu greu de ghicit, ar fi ca justitia are grija in continuare de noi …

   2. – In al doilea rind trebuie sa tinem cont si de faptul ca prin Statutul Asociatiei suntem obligati ( Comitetul Director ) sa avem grija de participarea tuturor asociatilor la acest proces.
   Cu toate eforturile noastre de a-i anunta – v-am expus pe larg in alte comentarii actiunile desfasurate de noi pentru a-i informa – aproximatriv jumatate din asociati nu s-au prezentat sa se inscrie mai departe in ultima faza a procesului. O graba, in trimiterea Cererii … la CEDO, i-ar nedreptati pe o mare parte din asociati – indiferent ce motivatii ar avea ca nu au venit inca.
   Cred ca o parte din vina o purtam cu totii – adica toti membrii Asociatiei – pentruca nu am actionat si fiecare in parte sa-i anuntam pe toti.
   Am solicitat avocatului ca la depunerea CERERII sa faca interventiile necesare, daca e posibil, sa obtina aprobarea sa putem complecta LISTA ASOCIATILOR PARTICIPANTI IN PROCES LA CEDO pina la data primei audieri. La procesele in tara exista aceasta posibilitate.

   A mai ramas sa va raspund cum putem urmari evolutia procesului.
   Un raspuns firesc este – prin doua moduri.
   In mod direct la adunarile sapataminale de simbata si prin INTERNET pe acest site sau la adresa noastra de mail.
   Daca vom dispune de suficiente fonduri vom da anunturi si in presa scrisa si audiovizuala.
   Am promis, intr-unul din comentariile anterioare, ca dupa data limita de acceptare a CERERII la CEDO, voi solicita in Comitetul Director aprobarea de publicare pe acest site a continutului CERERII. Aceasta daca vom obtine si consimtamintul avocatului nostru – el avind cuvintul hotaritor, pentruca este responsabil de tactica si strategia adoptate pentru a avea succesul deplin.

   Va multumesc, domnule Marius Tabacaru, pentru interventia dumneavoastra.
   Vicepresedintele AIP la FNI Braila,
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 3. T-J Fotache
  Oct 24, 2009 @ 16:27:57

  Un pagubit la F.N.I. ne intreaba pe ce data depunem actiunea noastra la C.E.D.O.

  Daca I.C.C.J. ar fi elaborat si publicat, pina la data de 4 septembrie, HOTARIREA DEFINITIVA SI IREVOCABILA CU MOTIVATIA IN EXTENSO in cele 90 de zile legale de la pronuntarea sa in compendiu, adica cel tirziu pe 4 septembrie 2009, am fi trimis actiunea la C.E.D.O. la citeva zile dupa primirea sa, cam pina pe 15 septembrie.

  Cum acest lucru inca nu s-a intimplat, Comitetul Director al Asociatiei, impreuna cu avocatul nostru, a hotarit sa trimita actiunea la C.E.D.O. , chiar si in cazul neprimirii documentului amintit mai sus, cel tirziu pe data de 15 NOIEMBRIE 2009, asumindu-ne consecintele ce decurg.

  In acest caz cererea noastra va fi fara referire expresa la continutul exact al „motivatiei in extenso” din Hotaririrea I.C.C.J., neelaborata inca, urmind a o complecta la primirea acesteia.
  Grefa C.E.D.O., conform Regulamentului de desfasurare a activitatii acestui organism, ne va solicita complectarea cu documentele necesare.

  Important este sa nu depasim data limita de 4 DECEMBRIE 2009, cind expira termenul legal de depunere a actiunii.

  Răspunde

 4. DINESCU MIHAILA
  Oct 29, 2009 @ 18:24:22

  Va felicit pentru actiunile pe care vreti sa le damarati si sa fiti uniti.Eu sunt o bagubita FNI din GALATI in dosar civil MAZILESCU noi am facut de un an de zile executare silita si nici acum nu avem nici cea mai mica speranta ca ne vom mai recupera banii.In schimb am ramas singuri nu mai avem nici sediu nici presedinte am ramas a nimanui.De aceia incercati sa fiti o unitate.

  Răspunde

 5. T-J Fotache
  Noi 06, 2009 @ 00:14:56

  Doamna DINESCU MIHAILA,

  Va multumim pentru sfaturi si incurajari.
  Cred, si am spus-o in public de cite ori am avut ocazia, ca statul prin institutiile sale este complice la aceasta mare escrocherie prin care noi, investitorii la FNI, am fost furati. Problema este de o amploare mult mai mare, fiind furati toti cetatenii tarii platitori de taxe, asa cum aratam in comentariul meu, de pe acest site, privind fenomenul FNI.
  Faptul ca dumneavoastra, beneficiara unei Hotariri definitive si executorii, nu puteti intra in posesia despagubirii, arata odata in plus ca in aceasta tara nu exista respect fata de hotaririle judecatoresti, fata de legi si totul legat de respectul pentru cetateanul obisnuit este o mare bascalie.
  Va doresc multa sanatate si s-aveti noroc sa va luati despagubirea.

  Cu toata consideratia,
  Ing. T-J Fotache.

  Răspunde

 6. catalina ciobanu
  Dec 11, 2009 @ 20:51:34

  buna ziua,
  sotul si socrii mei sunt si eu pagubiti FNI,ei nu au stiut de aceasta asociatie,pot acum,in ultimul ceas sa se inscrie pt recuperarea banilor ?Si daca da unde trebuie sa se inscrie,cu ce acte/dosar ?
  multumesc

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Dec 17, 2009 @ 02:15:41

   Doamna Catalina Ciobanu,

   Am mai explicat pe acest site cum trebuie procedat.
   Inca nu e tirziu sa va inscrieti in Asociatia noastra pentru procesul civil din tara.
   Va voi da toate amanuntele necesare prin mail.

   Cu toata disponibilitatea,
   T-J Fotache.

   Răspunde

 7. catalina ciobanu
  Dec 17, 2009 @ 23:28:43

  Buna ziua,
  Despre pagubiti pot sa va spun sa sunt sotul,soacra si cumnatul meu.Noi suntem din Brasov.
  Am vorbit si Soacra si mi a spus ca ei au facut plangeri lla politie in anul 2000.
  Ciobanu Maria nr 2360/08.06.2000
  Ciobanu Ciprian Pavel nr 2361/08.06.2000
  Ciobanu Adrian nr 2362/08.06.2000

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Dec 25, 2009 @ 00:30:17

   Doamna Ciobanu,
   Raspunsul il aveti pe acerst site.
   Amanunte am sa va ofer dupa Anul Nou. Pina atunci nu mai facem inscrieri. Nu este inca tirziu. Noi vom inscrie solicitantii pina la prima sedinta de audieri.
   Deci, dumneavoastra cititi cu atentie informatiile pentru cazul dumneavoastra din acest sit iar eu voi reveni pe adresa dumneavoastra de mail, dupa Anul Nou.
   Pina atunci va urez multa sanatate si traditionalul LA MULTI ANI !
   T-J Fotache.

   Răspunde

 8. elena
  Dec 28, 2009 @ 16:51:50

  buna ziua,
  ma intreb cum s-a terminat procesul de la ICCJ Bucuresti in dosarul 24632/3/2006.
  Nu am auzit nimic in presa.
  Popate stiti ce urmeaza?
  Elena popa

  Răspunde

 9. T-J Fotache
  Dec 30, 2009 @ 20:41:10

  Doamna Elena Popa,

  Am spus, pe acest site, cam tot ce stim despre procesul penal al pagubitilor la FNI.
  Daca cititi, cit de cit cu atentie, macar comentariul meu numit FENOMENUL FNI si raspunsurile la intrebarile fregvente puse de fnisti la adunarile noastre saptaminale de la Sala Polivalenta din Braila, veti avea cunostinta, cred eu, de tot ce va framinta.
  Pentru amanunte suplimentare va stam la dispozitie, cu toata intelegerea, la adresa de mail … pagubitifni@yahoo.com.
  Va urez multa sanatate si LA MULTI ANI !
  Vicepresedinte al AIP la FNI Braila,
  T-J Fotache.

  Răspunde

 10. pop marta
  Ian 05, 2011 @ 22:12:00

  Buna seara,

  Am o problema va rog mult sa ma ajutati. Va rog sa-mi spuneti de ce nu figurez pe nici o lista desi v-am trimis toate actele pe 6 septembrie si am confirmarea de primire?

  De ce altii care au trimis dupa mine sunt trecuti iar eu nu?

  Dumneavoastra telefonic mi-ati spus ca sunt inscrisa dar va rog sa ma treceti pe lista.

  Multumesc

  Marta Pop
  0722679712
  Bucuresti
  nr carnet 40102001461.0

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Feb 07, 2011 @ 22:12:45

   Doamna Marta Pop,
   Va cer scuze pentru intirzierea raspunsului. Daca va spun ca suntem foarte ocupati cu documentarea CEDO …sper sa ma credeti. Ni se cer date in plus despre fiecare asociat pe care sa le trimitem impreuna cu documentele expediate deja pe suport de hirtie (de coli A4 in greutate de 65 Kg), acum in format digital, pe CD-uri.
   Un raspuns complect de ce nu am publicat inca Tabelul cu ultimii inscrisi il da presedintele Grosu Dumitru mai jos.

   Eu va prezint o segventa din tabel unde figurati dumneavoastra la Nr.cr. 471, intre asociatii Poenaru M. Gheorghe si Pop M. Marius.

   470 Poenaru M. Gheorghe sat (com) Sutesti, jud. Braila XR ………. …………………. 092000012680 320 33190400
   471 Pop L. Marta-Claudia Bucuresti, str. Ilfov nr. 1, et. 1, ap. 5, sectorul 5 RX ……………… CNP 2770318…………. 401020014610 1338 138777360
   472 Pop M. Marius Cluj-Napoca, al. Padis nr. 7, sc. 3, ap. 45 KX ……. ………………………..420117120677

   In curind vom publica aici pe site tabelul trimis la CEDO pe data de 12.11.2010 cu membrii asociati, pentru care am primit raspuns, pe data de 22.01.2011, ca a fost admis si introdus in doasrul de baza al AIP la FNI Braila.
   Vom publica, deasemeni, si Tabelul cu plata obligatiilor asociatilor la zi (taxa de inscriere, cotizatia si onorariul avocatului).
   Aveti adresele noastre de mail si telefoanele prin care putem tine legatura. Va rog chiar sa ne dati numarul dumneavoastra de telefon si adresa de mail pentru a va putea solicita datele suplimentare cerute de CEDO.
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 11. T-J Fotache
  Feb 07, 2011 @ 21:32:07

  Stimati asociati,

  Un domn, Doru Ioan Gerghie, ne trimite un mail prin care-si exprima revolta pentru faptul ca nu publicam toate listele cu asociatii nostri. Intr-o forma aproape politicoasa ne acuza de inselaciune.
  Va redau mai jos raspunsul autorizat al presedintelui asociatiilor noastre – AIP si AGP la FNI Braila.

  Vicepresedintele AIP si AGP la FNI Braila,
  Ing. T-J Fotache.

  Domnule Doru Ioan Gerghie ,

  In primul rand nu am auzit de numele dvs. Daca existati in realitate (am indoieli, fiindca nu ati fi singurul „curajos” ascuns sub un pseudonim) IN MOD CERT NU FACETI PARTE DIN ASOCIATIILE NOASTRE SI NICI NU ATI INCERCAT VREODATA SA LUATI LEGATURA CU NOI.
  Asadar vorbiti in totala necunostinta de cauza. Chibitzatzi!
  Nu vreau sa cred ca sunteti un agent provocator (desi primul gand la asta ma trimite), nici un individ de rea-credinta, ci doar o persoana neinformata.
  Asadar am sa-mi rup din timpul dedicat altor activitati mult mai utile, mie si celor care citesc acest raspuns, ca sa incerc sa va descifrez unele lucruri pentru a intelege fapte si elemente evidente pentru oricine are un minim de logica, de spirit de observatie si de disponibilitate la adevar.
  1. Vorbiti, cum spuneam, de pe margine, pe temeiul unor perceptii proprii superficiale si/sau trunchiate si faceti greseala de a stropi cu laturi:
  – actualizarea unui tabel pe site nu se face toata-ziua-buna-ziua ci la anumite intervale, atunci cand informatia vizeaza un numar rezonabil de persoane, asadar o persoana nu se poate gasi „bifata” chiar a doua zi dupa ce a trimis niste acte;
  – unii dintre cei care nu pot deschide un tabel nu au cunostintele necesare sau softul corespunzator iar noi nu avem nici posibilitatea nici timpul pentru a le posta in diferitele programe aflate pe piata calculatoarelor ca sa fie accesibile in orice format; pentru ei este facuta precizarea ca postarea este facuta in format „pdf”;
  – unele tabele nu se publica pana cand instanta careia ne adresam (in ultimul an, CEDO) nu ne-a comunicat anexarea la dosar a documentului trimis; uneori asta dureaza cateva luni. Adica, mai plastic spus, nu vindem „pielea ursului din padure”;
  – multi pagubiti la FNI nu stiu in ce asociatie s-au inscris (fiindca sunt mai multe asociatii in tara) si fac confuzii; noi nu raspundem decat pentru ceea ce avem noi in evidenta;
  – si mai multi pagubiti la FNI, probabil la fel de necunoscatori in ale legilor, cred ca noi suntem o instanta de judecata care ii preia pe toti, de-a valma, in mod automat, de pe undeva, de prin cartea de telefon sau mai stiu eu de unde, si ar trebui sa se afle in evidenta noastra;
  – cativa, poate ca nu si dumneavoastra, desi nu cunosc despre fenomen mai mult decat se spune prin ziare sau la ,,radioshantz”, se inghesuie sa-si dea cu parerea; despre acesti oameni proverbele spun fie ca „arunca cu piatra in apa ca s-ai faca pe altii mai prosti decat ei s-o caute” fie ca „dau cu bata in balta”;
  – in sfarsit altii, intre care de asemenea speram sa nu va numarati, sunt „purtatorii de vorbe” neoficiali (in psihologia maselor se numesc „idioti utili”) ai unora dintre „Bocii” care cred ca administreaza o tara acoperind fraudele de mari proportii facute „cu voie de la stapanire”, in favoarea propriilor buzunare si in dauna sutelor de mii de cetateni, favorizand, inclusiv cu sprijinul unei justitii aservite, jaful institutionalizat.
  Avem si astfel de detractori dovediti.
  2. Daca, totusi, sunteti o persoana reala si civilizata (nu un pseudonim), va invit sa va informati in amanunt, direct de la sursa, despre activitatea noastra, sa purtati cu noi discutii fara sa stropiti cu noroi si apoi sa va exprimati, public, parerea.
  In caz contrar va vom socoti ca facand parte din una dintre ultimele doua categorii de la punctul 1 si va vom trata ca atare.
  Desi am consumat mult timp raspunzandu-va, socotesc ca, daca am sta de vorba cu un om de buna-credinta si cu un dram de inteligenta, veti avea taria de a va expune adevarata identitate si de a lua legatura cu noi pentru lamuriri. Va vom raspunde cat se poate de prompt.
  S-ar putea sa aveti o revelatie!!!

  Cu toata disponibilitatea la dialog civilizat,
  presedintele AIP si AGP la FNI Braila,
  Dumitru Grosu

  Răspunde

 12. Apostol
  Mai 09, 2011 @ 19:52:04

  Buna ziua!

  As dori si eu sa stiu si eu ultima zi a despagubirilor.

  Multumesc anticipat!

  Răspunde

 13. Apostol
  Mai 09, 2011 @ 19:53:20

  Buna ziua!

  As dori si eu sa stiu si eu ultima zi a despagubirilor. Si de asemenea daca stiti care este procedura pentru executare silita.

  Multumesc anticipat!

  Răspunde

 14. T-J Fotache
  Mai 10, 2011 @ 00:18:22

  Domnule Apostol,
  Depinde ce intelegeti dumneavoastra prin ,,ultima zi a despagubirilor”.
  Daca ati fost in procesul civil – ultima zi a despagubirilor va fi ziua in care va avea AVAS-ul bani pentru toti cei din dispozitivul Deciziei ICCJ din acest proces.
  Daca ati fost in procesul penal si va gasiti in dispozitivul Deciziei 2098/4.6.2009, daca se mentin conditiile actuale (aratate de mine in comentariul ,,COMENTARIUL PRIVIND SITUATIA PAGUBITILOR FNI LA INCEPUT DE LUNA MARTIE 2011″ din acest site – pe care va invit sa-l cititi), ,,ultima zi a despagubirilor” va fi cam peste 100 pina la 120 de ani de acum incolo, pentru cei care au optat pentru executarea, silita sau nu, a CNVM-ului.
  Modul in care puneti problema ma face sa cred ca sunteti din grupul, numit de mine cu toata simpatia si intelegerea in acel site, al ,,inocentilor”, pagubiti care se intereseaza de soarta lor numai cind au aflat de la cunostinte ca ,,se dau banii la FNI !”.
  Banuesc ca ati sarit mult peste etape …
  Daca binevoiti sa-mi destainuiti mai multe amanunte ale actiunii dumneavoastra in justitie pentru recuperarea pagubei, ma voi stradui sa va acord, cu toata intelegerea si cunostintele pe care le detin, mai multe informatii.
  Pina atunci …s-auzim numai de bine !
  Ing. T-J Fotache.

  Răspunde

 15. Tamas
  Mai 11, 2011 @ 19:42:37

  D-le Fotache,astazi am citit pentru prima data raspunsurile dumneavoastra date diferitelor persoane pagubite de F.N.I. Nu sunt un „chibit”,sunt unul dintre milioanele de FRAIERI ai Romaniei care au avut incredere in sigla C.E.C.ului Astazi 11 05 2011,am fost citat la tribunalul SIBIU,ca parte civila in proces cu F.N.I.impreuna cu alti circa5000 de concetateni,proces la care a fost citata si d-na Maria Vlas,care ne-a „onorat”cu prezenta.Dupa aproximativ trei ore am fost verificati daca figuram pe unele tabele(unii nu figurau si ma intreb cum au primit citatii) si ni sau inminat cite un formular cu care impreuna cu o copie dupa buletin le-am depus la registratura constituindu-ne parte civila. As fi foarte recunoscator daca din experienta dumneavoastra mi-ati putea comunica daca mai are vreun rost sa-mi planific timpul pe urmatorii „100-120 ani,cand probabil cineva va fi executat silit a inapoia banii celor multi si…….pagubiti. Va multumesc

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Mai 12, 2011 @ 21:41:23

   Domnule Tamas,
   Filozofic vorbind imi solicitati cel mai usor lucru posibil: ,,a da un sfat”. Tot filozofic spus se zice ca cel mai greu este: ,,sa te cunosti pe tine insuti”.
   De ce spun asta ? Pentruca dumneavoastra imi acordati mie sansa unei actiuni usoare iar dumneavoastra va luptati cu actiunea cea mai grea – sa va cunoasteti pe dumneavoastra insiva.
   Eu cred ca aveti o inclinatie prea mare catre penitenta si va apasa prea tare o modestie exagerata.
   Dupa parerea mea, si a specialistilor in actiuni imobiliare, cumpararea de actiuni la FNI nu are nimic cu o eroare de apreciere a riscului – cu o ,,fraereala”.
   FNI-ul este (pentruca la referendum s-a votat continuarea functionarii lui) un fond conceput dupa toate regulile CNVM (apreciate ca cele mai bune in tarile din Estul Europei – date ca model de UE pentru ceilalti), asa cum au functionat si functioneaza si altele 24 acum, cu singura deosebire ca a fost unicul fond asigurat de stat, prin CEC ! A cumpara actiuni la FNI … nu putea sa fie in nici un caz o pricopseala cu un stigmat de ,,fraer”.
   Caderea lui, incapacitatea de plata, s-a datorat unui complex de motive in care sunt implicate si mai multe institutii ale statului, in folosul unor persoane cunoscute dar neaduse in instanta precum si in folosul unor partide politice.
   Acum sa revenim la problema in discutie, sa incerc sa-mi spun parerea.
   Nu cunosc nimic despre procesul de la Sibiu, mai mult decit am vazut in fuga la TV. Ca sa-mi fac o idee despre aceasta actiune in justitie ar trebui sa cunosc continutul plingerii depuse la politie si continutul rechizitoriului, pentruca ati fost citati.
   Cunosc in schimb foarte bine un lucru: in ambele procese FNI posibile s-au dat Decizii definitive si executorii de catre ICCJ – civil in anul 2004 si penal in anul 2009. Dupa regulile justitiei in tara nu mai avem nici o cale ordinara de atac (asa cum, presupun, ca se face acum la Sibiu).
   Toti inculpatii (nu si toti vinovatii, dupa parerea noastra) si-au primit pedepsele, pagubitii au fost ,,miluiti” cu cit ,,au vrut muschii justitiei”, justitia pretinde ca si-a facut treaba si … s-a pus punct acestui caz.
   Au ramas in urma acestui proces incheiat cu ,,un recurs neefectiv” (exact punctul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului – invocat de noi in actiunea deschisa la CEDO – cu motivatie si destule probe), doi mari perdanti:
   1 – bugetul statului roman (banii tuturor platitorilor de taxe si impozite din Romania);
   2 – reclamantul, adica noi pagubitii FNI.
   Ce se intimpla la Sibiu …nu-mi dau seama si nu poate sa intre in preocuparile mele prioritare. Noi, membrii Consiliului Director al AIP la FNI Braila, ne ,,istovim” lucrind zi-lumina la transformarea materialului pe suport de hirtie trimis la CEDO, in informatie electronica stocata pe CD-uri, asa cu ne-au solicitat domnii de acolo, dupa depunerea, in termen, a tuturor documnetelor prevazute in normele lor. Ne-au mai solicitat si date suplimentare care se afla in continutul Dosarului FNI care acum se plimba prin tara si nu reusim sa-l abordam.
   Poate puteti sa-mi dati mai multe detalii privind rostul procesului de la Sibiu (ce reclamati, pe cine, o idee despre rechizitoriu …etc.) pe adresa noastra:

   pagubitifni@yahoo.com

   Va asigura de toata simpatia si intelegerea nelinistii dumneavoastra,
   Vicepresedintele AIP si AGP la FNI,
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 16. Tamas
  Mai 17, 2011 @ 20:08:19

  Domnule Fotache,cu scuze ca va raspund numai acum,va multumesc ca va-ti facut timp, sa-mi raspundeti.Referitor la procesul de la Sibiu va pot comunica urmatoarele:in anul2008s-a descoperit ca peste 5000 de plangeri(date la politie de catre sibienii pagubiti ,inca din anul 2000)au fost „uitate”in cladirea tribunalului Sibiu,acesti sibieni nedevenind parte in dosarul national,astfel ca la Sibiu,dosarul F.N.I.abia acum incepe sa se judece ca o cauza separata.Reprezentantii Tribunalului spun ca dosarul de urmarire penala intocmit de DNA are 96 de volume,in cauza 9 persoane avand calitatea de inculpat,iar5.357 de persoane au calitatea de parti civile .Mai mult nu pot sa va comunic,va dati seama ca nu puteai patrunde in sala de judecata cand s-a discutat si s-au audiat probabil partile,ceea ce v-am relatat fiind reluate din presa locala.Ceea ce este „frumos”este faptul ca au aparut acele persoane care doresc cu orice pret sa ne recupereze paguba in schimbul unei sume(unii pretinzand 25 RON) si care promit ca intr-un an vom primi de 3-4 ori suma avuta.Va multumesc pentru raspunsul primit dorindu-va multa sanatate.Daca mai continuam sa comunicam si daca va mai intereseaza ,am sa va tin la curent cu ce se mai intampla cu procesul de la Sibiu Cu stima N.Tamas

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Mai 19, 2011 @ 00:18:08

   Domnule Tamas,
   Orice amanunt in legatura cu ,,fenomenul FNI” este interesant nu numai pentru Asociatia noastra ci pentru toti pagubitii FNI – ului, care ne citesc.
   Primim multe e-mail-uri si telefoane de la diversi pagubiti din tara si de la romanii nostri (pagubiti FNI) de peste granita care ne multumesc pentru informatiile de pe aceasta pagina de NET. Cu raspunsul dumneavoastra, foarte elegant – pentru care va multumesc, aveti o contributie importanta la cunoasterea de cate cititorii nostri a unei laturi incredibile a justitiei noastre ! Documente ca ,,plingerile penale” uitate in dulapurile unui Tribunal ? Halal Justitie !
   Este o autodescalificare evidenta. Pacat ca nu are cine s-o ia in serios si sa dea cu vinovatii …nu de paminnt, ci la subsolurile penitenciarelor. Parchetul cred ca doarme .. ca in atitea alte cazuri.
   In legatura cu executorii judecatoresti.
   Au simtit mirosul banilor (ii vor acum – macar 25 ron) si stau ca hienele la pinda. Asta este capitalismul salbatec pe care noi, ,,boborul” l-am adus la putere in 89′.
   Daca si fi in situatia dumneavoastra nu m-asi grabi sa ma dau pe mina acestora. Recuperarea despagubirii este, acum, la un orizont de asteptare imprevizibil de aproape dar mai sigur departe in timp. Ca va fi cineva care sa procure banii intr-un an, este mai degraba o gluma, pentru a nu folosi un cuvint mai putin elegant si acuzator.
   In procesul civil Decizia definitiva s-a dat in 2004 si inceperea platilor s-a facut incepind cu anul 2007, in conditiile in care platile le face AVAS-ul care are inapoia lui bugetul Romaniei. Pina acum, la 7 ani de la primirea Deciziei s-au platit putin peste jumatate din cei 22.000 reclamanti.
   Decizia definitiva, in procesul dumneavoastra – ca si in celelalte 2 procese FNI, va fi pentru toti la fel – indiferent daca unii au sau altii nu au avocat. Dupa obtinerea Deciziei definitiva aveti la dispozitie 3 ani pentru o actiune de obtinerea despagubirii, inainte de prescrierea acestui drept.
   Pina atunci va mai curge multa apa pe Cibin, pentruca pe cei 130.879 pagubiti beneficiari ai Deciziei 2098/4.06.2009 a ICCJ, plus cei peste 5.000 din procesul de la Sibiu va trebui sa-i plateasca CNVM-ul cu o capacitate de plata foarte mica – in aproape 100 pina la 120 de ani de acum inainte (cititi ultimul meu comentariu din luna martie anul acesta).
   Banuesc, ca daca veti cistiga procesul acesta, ati putea beneficia de motivatia si probele beton din dosarul nostru pentru a va deschide o actiune la CEDO. Mai intii trebuie sa cistigam noi la CEDO si apoi va putem sta la dispozitie, in conditii mult mai favorabile si sigure, decit promit fara temei ,,executorii” care se ofera acum cu propuneri ,,glumete”.
   In concluzie, domnule Tamas, cred ca nu este cazul sa va grabiti. Mergeti in proces, pis, pis, asa cum ,,vrea muschii” justitiei si fiti cu ochii deschisi pentru final si la alte posibilitati, inclusiv la calea CEDO pe care o parcuregem noi.
   Va doresc succes si ar fi benefic pentru multa lume sa mai tinem legatura.
   Va multumesc pentru informatii.
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 17. Tamas
  Mai 20, 2011 @ 12:36:08

  D-le Fotache,
  Ma bucur foarte mult ca totusi am fost luat in seama de cineva care se zbate pentru a recupera cat de cat ceva din munca pe care cei peste 130000 de naivi creduli au pus-o in bratele unor excroci verosi care au dat dovada ca nu au mama,nu au tata.
  Va multumesc pentru sfaturile date si am sa caut sa va tin la curent cu ce se intampla in procesul de la Sibiu.
  Doresc sa ma lamuriti daca se poate intr-o problema :certificatul de investitor este pe numele fiicei mele,care intre timp s-a casatorit eu avand calitatea de imputernicit,efectuand toate operatiile pana la caderea fondului.In anul 2000,eu am depus plangerea la politie, pe numele meu venind si citatia la procesul actual.Tot pe numele meu am depus aceea „CONSTITUIRE DE PARTE CIVILA”pusa la dispozitie de Tribunalul Sibiu.Am procedat corect? In aceasta situatie fiind si alte persoane.
  Cu stima N.Tamas

  Răspunde

 18. T-J Fotache
  Mai 21, 2011 @ 08:09:41

  Domnule Tamas,
  Avem numerosi asociati in situatia dumneavoastra.
  Nu veti avea nici o problema.
  Ati procedat corect.
  Va doresc succes !
  S-auzim numai de bine !
  Ing. T-J Fotache.

  Răspunde

 19. Tamas
  Mai 21, 2011 @ 20:44:40

  D-le Fotache,

  Va multumesc pentru cele transmise,va doresc succes dumneavoastra si colectivului cu care colaborati,am sa caut sa va tin la curent cu ceea ce se va petrece in procesul de la Sibiu.
  Cu stima N.Tamas

  Răspunde

 20. T-J Fotache
  Mai 24, 2011 @ 15:21:09

  Domnule Tamas,
  Ma bucur ca ati primit cu incredere modestele mele pareri si ca doriti sa ne tineti la curent cu mersul procesului.
  S-ar putea sa va pot da o idee si in legatura cu solicitarea valorii despagubirii, dupa toate prevederile legale.
  Ar fi bine sa-mi spuneti dumneavoastra ce ati solicitat drept despagubire si apoi am sa va relatez ce a solicitat Asociatia noastra, in mod consegvent, inca de la plingerea penala depusa la politie.
  Va dorim mult succes, asa cum le-am dorit si celor din procesul civil. Ne vom bucura chiar daca, printr-o minune, veti obtine mai mult decit am obtinut noi la ICCJ prin Decizia 2098/4.06.2009, pentruca succesul dumneavoastra ne va fi de ajutor in procesul nostru si invers.
  Va doresc multa sanatate, domnule Tamas, si s-auzim numai de bine !
  Ing. T-J Fotache.

  Răspunde

 21. Tamas
  Mai 25, 2011 @ 17:53:06

  D-le Fotache,
  In aceea zi de 11 mai 2011,cand cei peste 5000 de Sibieni au fost chemati la Tribunal(va dati seama ce a fost acolo)si li s-au inmanat cate o „Constituire De Parte Civila”,la paragraful:ma constitui parte civila cu suma de….,fiecare a completat cum la dus capul intru-cat nimeni nu a avut nici o consiliere juridica.Subsemnatul am scris urmatoarele:”ma constitui parte civila cu valoarea unitatilor de la data caderii fondului,indexata cu inflatia si dobanda aferenta la data efectuarii platii despagubirilor.
  Procesul inceput in 11 05 2011,a mai avut doua sedinte,prima amanare fiind pentru a da timp tuturor celor citati sa se constitue parte civila,iar a doua pentru ca judecatorul s-a recuzat,fiind numit intr-o alta functie….,procesul fiind amanat undeva dupa jumatatea lunii iunie,ceea ce ma face sa ma gandesc sa-mi planific bine timpul in urmatorii 100-120ani .
  Va doresc succes in continuare,cu stima N.Tamas

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Mai 30, 2011 @ 23:46:33

   Domnule Tamas,
   Pretentiile dumneavoastra de despagubire, dupa cunostintele mele, este bine sa le revedeti. Aveti acest drept si pe parcursul procesului. Foarte bine ar fi s-o faceti pina la prima sedinta de audieri, sau chiar cu acest prilej, in sala sau cel mai bine in scris, la grefier.
   Dumneavoastra spuneti, citez :
   1. -,,ma constitui parte civila cu valoarea unitatilor de la data caderii fondului…”
   Comentariul meu : este bine sa precizati si valoarea de 103.720 lei ROL sau 10,372 lei RON ;
   2. – ,,…indexata cu inflatia…”
   Comentariul meu : este bine sa precizati ,, indexata cu inflatia de la data caderii fondului pina la data primirii despagubirii”;
   3. – ,,si dobanda aferenta la data efectuarii platii despagubirilor”.
   Comentariul meu : nu exista in legislatia noastra o astfel de atribuire de dobinda.
   Codul de procedura penala prevede la art. 14, punctul 4, ,,o despagubire pentru nefolosinta …” care in fond este o dobinda (explicatia calcului este data in alte documente) calculata cu un produs intre dobinda BNR din momentul efectuarii despagubirii si numarul de ani cit timp au foat blocati banii in cauza. Aceasta atribuire este imperativa, nu optionala, si nu pentru cit vor judecatorii.

   Noi, Asociatia (AIP la FNI Braila) am solicitat acest tip de despagubire pe tot parcursul actiunii, de la plingerea penala la politie si pina acum la CEDO.

   Va multumesc pentru informatiile date !
   Va urez mult succes !
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 22. Tamas
  Mai 31, 2011 @ 20:01:19

  D-le Fotache,
  Va multumesc pentru sfaturile date,am sa caut sa fac ceea ce ma sfatuiti.Am sa incerc sa va tin la curent cu ce se mai intampla in procesul de la Sibiu,pe parcursul desfasurarii lui.
  Succes in continuare dumneavoastra si colectivului cu care colaborati.
  Cu stima N.Tamas

  Răspunde

 23. Florin
  Aug 11, 2011 @ 18:09:47

  Buna seara.Sunt un pagubit FNI care a investit 5 000 000 lei in anul 2000.Din mai multe cauze cumulate nu am intreprins nimic in sensul recuperarii banilor.Va rog respectuos sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva pentru a-mi recupera banutii.
  Cu respect astept un eventual raspuns.

  Răspunde

 24. Doksgeolo
  Sep 22, 2011 @ 07:17:47

  Through the game you love life practice. You learn to ignore the sadness, I used to gain and loss, the anger, fear, joy and friendship.
  |
  THE MICROSOFT SYSTEM CENTER SERVICE MANAGER FORUM CONTEST
  OFFICIAL RULES, Part 1
  PLEASE NOTE: It is your sole responsibility to review and understand your employer’s policies regarding your eligibility to participate in trade promotions. If you are participating in violation of your employer’s policies, you may be disqualified from entering or receiving prizes. Microsoft disclaims any and all liability or responsibility for disputes arising between an employee and their employer related to this matter, and prizes will only be awarded in compliance with the employer’s policies.
  GOVERNMENT EMPLOYEES: Microsoft is committed to complying with government gift and ethics rules and therefore government employees are not eligible for this offer.
  COMMON TERMS USED IN THESE RULES:
  These are the official rules that govern how the Microsoft System Center Service Manager Forum contest promotion will operate (“Contest”).
  In these rules, “we,” “our,” and “us” refers to Microsoft Corporation, the sponsor of this Contest. “You” refers to an eligible Contest entrant.
  1. CONTEST DESCRIPTION:
  This is a skill-based Contest. The object of this Contest is to participate in the Microsoft System Center Service Manager (SCSM) Forum.
  On or around the close of the Entry Period, we will select top SCSM Forum participants in five (5) different Contest Categories (Best SCSM Feature Review Post, Best SCSM Feedback Post, Best SCSM Bug Post, Top Forum Answers, Top Forum Poster) based on the judging criteria set forth below.
  2. WHAT ARE THE START AND END DATES?
  This Contest starts at 12:01 a.m. Pacific Time (PT) on February 24, 2009 and ends at 11:59 p.m. PT on March 24, 2009 (“Entry Period”).
  Entries will be eligible for the Prize Period for which they are received, and will also be eligible for subsequent Prize Periods.
  3. CAN I ENTER?
  You are eligible to enter this Contest if you meet the following requirements at time entry:
  § You are employed as an IT Specialist, or in an IT Specialist role, and you are actively enrolled in the Microsoft System Center Service Manager 2010 Beta 1 program; and
  § You are NOT an employee of Microsoft Corporation or an employee of a Microsoft subsidiary; and
  § You are NOT involved in any part of the administration and execution of this Contest; and
  § You are NOT an immediate family (parent, sibling, spouse, child) or household member of a Microsoft employee, an employee of a Microsoft subsidiary, or a person involved in any part of the administration and execution of this Contest.
  This Contest is void in the Province of Quebec, Canada.This Contest is void in Cuba, Iran, North Korea, Sudan, and Syria and where prohibited by law.

  Răspunde

 25. maria
  Noi 27, 2011 @ 14:00:52

  Poate cineva sa imi spuna cine sunt avocatii care reprezinta pagubitii F.N.I. in procesul de la Sibiu?

  Răspunde

 26. maria
  Noi 27, 2011 @ 14:03:25

  Domnul tamas de la Sibiu ar trebui sa stie sau poate afla! Sau dl. Fotache de la Braila?
  AS AVEA NEVOIE DE UN NUMAR DE TELEFON , DE O ADRESA A LOR!
  Multumesc!

  Răspunde

 27. maria
  Noi 27, 2011 @ 14:13:00

  CE SE VA INTMPLA CU PAGUBITII CARE NU FIGUREAZA IN LISTE? EXISTA CERTIFICATE DE INVESTITOR NEINREGISTRATE! OAMENI CARE NU FIGUREAZA, LI S-A ELIBERAT CERTIFICATE PROBABIL „FALSE” MAI ALES IN PREAJMA DATEI IN CARE A CAZUT FNI-UL!

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Dec 02, 2011 @ 01:28:56

   Doamna Maria,
   Nu cunosc numele si telefoanele avocatilor care-i reprezinta in instanta pe pagubitii FNI de la Sibiu. Poate va raspunde domnul Tamas.

   Va scriu, cu modestele mele cunostinte, din respect pentru un pagubit FNI (ca si mine) care-si cauta, cu o anumita stare de agitatie, banuesc tardiva, o rezolvare.
   Cred ca sunteti intr-o situatie confuza. Nu exista nicaeri o lista cu toti pagubitii FNI publicata undeva.

   Dupa multe insistente in plenul tuturor sedintelor de audieri la TMB si la CAB, Asociatia noastra (AIP la FNI Braila) a primit un CD cu evidenta complecta a acestor Certificate de investitor, dar culmea ironieie si a batjocurii, in afara de capul tabelului si citeva rinduri, totul este parolat si imposibil de deschis.

   Exista in schimb liste cu pagubitii FNI care au actionat intr-un fel sau altul in justitie pentru recuperarea pagubei produse prin caderea FNI-ului. In afara listelor din procesul civil, in procesul nostru penal sunt listele a doua sentinte TMB, doua liste ale deciziilor CAB, o lista a deciziei ICCJ si listele (patru la numar) Asociatiei noastre, toate publicate pe Internet.

   Este pentru prima data in cei 11 ani de la caderea FNI-ului cind aud presupunerea ca s-ar fi eliberat Certificate de investitor FNI false. Cele doua audituri, intern si extern, nu au gasit asa ceva si eu nu cred ca inculpatii aveau nevoie sa falsifice aceste documente. Metoda lor de furt a fost extrem de primitiva, exprimata succint de Maria Vlas, in cuvintul final la ICCJ, astfel : ,,S-au furat banii cu sacosa, cu sacul, cu camionul si cu contul. Singurul loc unde s-au lasat urme este la furtul cu contul. Daca cineva vrea sa-l prinda pe SOV sa caute urmele din banci. Dar, spune ea, nu se vrea.”

   La putinele date despre situatia dumneavoastra, pe care le-ati furnizat in aceasta pagina, v-am raspuns aici cu ce cred eu ca v-ar lamuri.
   Daca raspunsul meu nu va satisface dati-mi mai multa informatie, eventual pe mail-ul Asociatiei, si voi incerca impreuna cu presedintele si cu avocatul nostru sa va fim de mai mult folos.

   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 28. andronescu ion
  Mar 08, 2012 @ 09:56:53

  In data de 04 iunie 2012 expira termenul de prescriptie a executarii silite a statului de catre pagubitii fni. avind in vedere ca este necesat un termen de 30-40 zile pentru investirea cu formula executorie a hotaririi ramase definitive, avocatul si/sau conducerea asociatiei ce masuri preconizeaza pentru viitor, s-a initiat ceva pina in prezent ?

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Mar 11, 2012 @ 15:09:29

   T-J Fotache
   Domnule Andronescu Ion,

   Ca idee aveti dreptate. Avem in vedere, Consiliul Director al AIP si avocatul nostru, o eventuala apelare la aceasta ultima sansa.

   Pina in prezent am discutat numai in amanunt, in luna de cembrie anul trecut, in Consiliul Director si cu avocatul aceasta posibilitate, dar in timpul ramas pina la 4 iunie 2012 – cind se implinesc 3 ani de la pronuntare, plus 400 de zile pina a fost prezentata public motivatia deciziei ICCJ, in mod sigur, daca nu vom obtine o decizie favorabila de la CEDO, vom trece la initierea acestei actiuni din partea Asociatiei pentru toti asociatii.
   Va multumim pentru sugestie.
   Sa auzim, cit mai curind, numai de bine !
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 29. andronescu ion
  Mar 15, 2012 @ 14:28:05

  nimic nu ne impiedica sa actionam pe cele doua planuri, cedo si executarea silita. este capcană cu cele 400 de zile de prezentare a motivatiei iccj, daca aplicati si/sau la scurgerea acestui termen am pierdut, astfel le dam o sansa. deci dupa parerea mea, pe la jumatatea lunii aprilie (poate si mai înainte) ar trebui depuse actele necesare pentru executare silita. (numai hotarire are vreo 3-4000 de pagini) daca ar veni pina atunci hotarirea cedo, ar fi excelent, dar daca vine ulterior, completam cererea de executare silita cu specificatiile acesteia, si astfel nu pierdem nici o sansa.
  doamne ajuta. i.andronescu

  Răspunde

 30. T-J Fotache
  Mar 20, 2012 @ 09:49:23

  Domnule Andronescu Ion,

  In principiu dumneavoastra aveti perfecta dreptate.
  In practica insa este mai greu.
  Noi am discutat aceasta varianta cu avocatul nostru care s-a angajat ca pina simbata, 24.03.2012, sa ne prezinte cadrul legal al deschiderii unei astfel de actiuni – fara a afecta actiunea de baza de la CEDO. Bine ati punctat cind ati spus ,,completam cererea de executare silita cu specificatiile acesteia, si astfel nu pierdem nici o sansa” – in cazul primirii ulterioare a deciziei CEDO. Lasam insa avocatul sa ne aduca litera legii.

  Odata lamurita situatia avem de infruntat o mare piedica – plata executorului judecatoresc. Avocatul nu poate prelua aceasta sarcina – pentru simplul motiv ca nu este executor judecatoresc – o alta ,,specie” juridica. El ramine in continuare sa ne reprezinte interesele la CEDO.
  Deja avem in actiunea noastra la CEDO o situatie grea privind acordarea onorariului avocatului. Cititi aceasta pagina:

  https://pagubitifni.wordpress.com/2009/06/20/tabelele-finale-cu-investitorii-pagubiti-fni-recurs-la-iccj-iunie-2009/

  Asteptam DECIZIA CEDO si in Asociatia AGP si-au platit onorariul avocatului numai 17% din reclamanti.
  Cei neinteresati in a-si plati obligatiile firesti sunt in pericol de a fi exclusi din proces la refuzul avocatului de a-i reprezenta. Asa a fost si in cazul Asociatiei ,,Mazilescu” din procesul civil FNI.

  Ma intreb, ca membru in Consiliul Director, cind vom putea colecta un onorariu pentru executorul judecatoresc, care in principiu este dorit cash de 10% din despagubirea pretinsa la incheerea contractului cu Asociatia, daca la 31.01.2012 la o colectare de 1% din aceiasi despagubire datorata avocatului (de zece ori mai mica decit poate pretinde un executor judecatoresc) nu au platit decit 17% din asociatii AGP in perioada 13.07.2009 pina la 31.01.2012 ?
  Simbata, asa cum am spus mai sus, vom discuta in Consiliul Director si vom hotari o solutie.
  Privind in mod realist situatia eu voi propune C.D. sa cautam, in continuare pina la data de 15.04.2012, un executor judecatoresc care sa fie de acord sa primeasca intreg onorariul numai dupa obtinerea de catre noi a despagubirii. Anticipind situatia, cu cei cu care am discutat pina acum nu au acceptat decit cu plata anticipata cash, la incherea contractului, pentruca obtinerea despagubirii in tara este foarte dificila. Cititi comentariul meu in care explic pe larg situatia obtinerii despagubirii de la CNVM:

  https://pagubitifni.wordpress.com/2011/03/03/comentariu-privind-situatia-pagubitilor-fni/

  In caz ca nu-l gasim intr-un termen scurt va trebui sa sfatuim asociatii sa actioneze in mod individual. Voi posta pe acest site decizia Consiliului Director de simbata 24.03.2012.

  Va multumesc pentru interventia dumneavoastra oportuna.
  S-auzim, speram, numai de bine !
  Doamne ajuta !
  Ing. T-J Fotache.

  Răspunde

  • florea mariana
   Apr 24, 2012 @ 17:03:49

   buna ziua
   Dle Fotache ,nu ati mai postat nici-un comentariu referitor la decizia Consiliului Director din 24.03.2012.Asteptam un raspuns in aceasta direcitie.Cu respect Florea Mariana,asociat FNI

   Răspunde

 31. andronescu ion
  Mai 07, 2012 @ 19:40:18

  am asteptat cu nerabdare solutia la care v-ati angajat citez ”Noi am discutat aceasta varianta cu avocatul nostru care s-a angajat ca pina simbata, 24.03.2012, sa ne prezinte cadrul legal al deschiderii unei astfel de actiuni ” dar pina in prezent nu am primit nici un raspuns, atit pe mail-ul personal cit si aici pe forum. nici cealalta promisiune nu ati onorat-o citez ”Privind in mod realist situatia eu voi propune C.D. sa cautam, in continuare pina la data de 15.04.2012, un executor judecatoresc care sa fie de acord sa primeasca intreg onorariul numai dupa obtinerea de catre noi a despagubirii” si acum nu mai stiu daca suntem in termenul legal de introducere a actiunii in despagubire prin executare silita. Va onoreaza grija fata de pagubitii FNI, dar in acelasi timp raspunderea este pe masura.
  In aceste conditii va rog sa-mi trimiteti un raspuns pe mail-ul personal si pe forum. Multumesc, cu respect i.andronescu

  Răspunde

 32. T-J Fotache
  Mai 11, 2012 @ 10:32:57

  Cer scuze, asociatilor interesati de postarile mele pe acest site, pentru intirzierea, din ultima vreme, a raspunsurilor la intrebarile puse de dinsii.
  Va amintesc, totusi, ca fac aceasta munca, de ceva ani, in mod voluntar si in mod firesc, ,,ca persoana fizica”, vorba lui Vanghelie, am si eu o seama de probleme personale care uneori ma tin departe de NET.
  Nu a existat insa o intrerupere a activitatii mele in cadrul conducerii asociatiei. Am continuat cautarile de solutii, discutiile telefonice zilnice cu doritorii de informatii – pagubiti FNI din asociatiile noastre si neasociati dezamagiti ca nu-i mai putem lua cu noi, precum si intilnirile saptaminale cu asociatii.
  Analizind in cadrul Consiliului Director impreuna cu avocatul si tinind cont si de consultarile cu membrii asociati de specialitate juridica, am concluzionat ca:

  1. – Trebuie sa facem o notificare CNVM-ului, pina la data de 4.06.2012, prin notariat, pentru despagubirea de care avem dreptul sa beneficiem in tara, conform deciziei ICCJ din 4.06.2009. Notificarea va fi efectuata luni 14.05.2012.
  Facem acest gest, la termenul proxim de prescriere (adica la trei ani de la pronuntarea deciziei ICCJ), desi exista alte doua termene posibile de prescriere:
  1.1.- peste 400 de zile, daca se ia in calcul data la care a fost facuta public motivatia deciziei ICCJ (2.10.2010) – data agreata de CEDO;
  1.2.- peste 3 (trei) ani de la data la care vom obtine o decizie a CEDO, intrucit procesul nostru inca este pe rol si deabia atunci se va incheia.
  Cautam in continuare un executor judecatoresc care sa ne accepte conditiile. Putem sa-l angajam si dupa notificarea la CNVM;

  2. – Ne adresam, acum, CEDO pentru lamuriri privind:
  2.1.- adresa exacta a postarii cererii noastre nr. 63221/09, depuse de avocat la data de 27.11.2009 la sediul CEDO din Strasbourg, Franta;
  2.2.- stadiul de lucru în care se află această cerere și, pe cât posibil, termenul prezumat pentru analiza sau rezolvarea ei.
  Cererea este gata, formulata impreuna cu avocatul, si va fi depusa la posta luni 14.05.2012.
  Aceasta cerere o facem, desi este in afara uzului obisnuit in relatia cu CEDO, pentru a raspunde numeroaselor solicitari din partea asociatilor, nerabdatori in a obtine cit mai curind despagubirea.
  Ambele documente, dupa depunerea lor, precum si eventualele raspunsuri primite, voi propune Consiliului Director sa le postam pe acest site.

  Aveti dreptate, domnule Andronescu, cind imi spuneti ,,Va onoreaza grija fata de pagubitii FNI, dar in acelasi timp raspunderea este pe masura”.
  Va asigur ca simt din plin si onoarea de a ma adresa asociatilor dar si raspunderea, cu greutatea de loc de neglijat.
  Va recomand sa aveti incredere in conducerea Asociatiei si in posibilitatile noastre de a face tot ce e posibil si depinde de noi pentru a ne indeplini obligatiile statutare – cu scopul final – obtinerea unei decizii CEDO favorabile.

  Observ ceva ce trebuie sa ne bucure deopotriva, atit pe noi conducerea Asociatiei, cit si pe dumneavoastra cei care postati pe acest site – politetea si eleganta exprimarii, chiar si in momente de nemultumire, fapt ce ma obliga sa va multumesc cu tot respectul cuvenit.

  Le doresc tuturor asociatilor nostri multa sanatate si … rabdare in asteptarea deciziei CEDO. Cred ca este cazul sa avem satisfactia ca am facut ce trebuia, atit fiecare asociat in parte cit si noi conducerea Asociatiei. Am parcurs cele 5 etape ale procesului in tara, am depasit ostilitatea Justitiei noastre manifestate pe parcursul intregului proces si am dat in judecata statul roman la CEDO, cu formularea si acceptarea de catre CEDO in plenul procesului cu sapte judecatori CEDO din 10.01.2010, a unui ,,dosar beton”, trimis pe suport de hirtie si apoi sub forma digitala cu linkuri usor de accesat in totalitatea documnetelor solicitate.
  De acum ,,mingia” este in terenul CEDO si trebuie sa avem rabdare sa ne judece in a doua etapa, terminata cu o decizie.
  Doamne ajuta !
  S-auzim numai de bine !
  Ing. T-J Fotache.

  Răspunde

 33. lucian
  Iun 25, 2012 @ 10:10:52

  Buna ziua.As avea si eu o intrebare.Daca in sentinta nr.1064/04.03.2005 avem castig de cauza dar nu avem o hotarare definitiva si irevocabila de la curtea suprema cel putin nu am primit una acasa mai putem recupera banii in vreo modalitate?Ma tot straduiesc de mult sa aflu daca mai pot recupera banii si nu am aflat nimic concret.va multumesc.

  Răspunde

 34. Grosu
  Iun 26, 2012 @ 22:28:28

  Domnule lucian,
  Nu stiu la ce si la cine se refera sentinta 1064/04.03.2005. A carei instante este?
  Fara acest amanunt nici macar nu pot face o cautare pe portalul instantelor.
  Reveniti cu amanunte.
  D. Grosu

  Răspunde

 35. lucian
  Iun 27, 2012 @ 14:36:05

  Instanta este tribunalul bucuresti sectia 6 comerciala.Va multumesc ca incercati sa ma ajutati suntem din jud Alba si pt noi e o adevarata avere daca am putea recupera banii.

  Răspunde

 36. Grosu
  Iun 29, 2012 @ 22:39:25

  Domnule Lucian
  trebuie sa aflati daca sentinta a fost atacata cu apel sau recurs si astfel sa aflati si daca s-a luat o alta hotarare care sa devina definitiva si irevocabila. Daca n-a fost atacata (desi ma indoiesc, fiindca era supusa apelului in 15 zile) a ramas definitiva la tribunal.
  titulatura sentintei este cea de mai jos:
  DOSAR NR.13483/2004
  TRIBUNALUL BUCUREŞTI SECŢIA A VI A COMERCIALĂ
  SENTINŢA COMERCIALĂ NR.1064
  ŞEDINŢA PUBLICĂ DE LA 04.03.2005
  TRIBUNALUL COMPUS DIN:
  PREŞEDINTE : LIVIU-NARCIS PÎRVU
  GREFIER : TINCA DOBRE

  Mai incercati sa vedeti daca va regasiti in Decizia penala nr. 2098/04.06.2009 a Inaltei Curti de casatie si Justitie, sectia penala.
  In acest caz va puteti adresa CNVM pentru a va restitui banii. Dar sunt sanse mici si, probabil, vor putea beneficia de bani nepotii dvs.! Fara gluma!
  Cu stima, D. Grosu

  Răspunde

 37. Iancu
  Iul 01, 2012 @ 16:04:30

  1667. Iancu O. Fănel, Br.Cl.Calarasilor 325,bl.D1, ap.93-acestea sunt datele mele din Tabelul ptr.CEDO.
  Eu nu mai locuiesc in Braila,domiciliul actual este in loc.BORDESTI,
  JUD.VRANCEA,COD P.627045.
  Este nevoie de actualizarea datelor sau de o copie de pe C.I.?
  Mai trebuie sa platesc ceva:cotizatie,taxa,multiplicare documente,etc.?
  Cu stima,F.Iancu.

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Iul 02, 2012 @ 11:41:37

   Domnule Iancu O. Fanel,

   Conform Tabelului de pe acest site:
   https://pagubitifni.files.wordpress.com/2012/06/tabelul-final-trimis-la-cedo-16-06-2012-pt-site.pdf
   Sunteti cu platile in regula.
   Trimiteti pe adresa de mail a asociatiei:
   pagubitifni@yahoo.com
   o copie a CI si un numar de telefon la care va putem contacta in cazul fericit al primirii deciziei CEDO. Noi vom anunta in mod cert evenimentul si pe acest site, la radio si in presa scrisa.
   Pina atunci … rabdare cu stoicism si s-auzim numai de bine !
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

  • T-J Fotache
   Iul 07, 2012 @ 20:11:22

   Domnule Iancu O. Fanel,
   Este bine sa ne trimiteti o copie de pe CI cu noua adresa, cum propuneti dumneavoastra, pe adresa Asociatiei (pagubitifni@yahoo.com), adaugind si un numar de telefon unde sa va putem gasi la nevoie. Daca sunteti un cititor al acestui site atunci in mod sigur veti afla vestea fericita a preimirii deciziei CEDO si ne veti cauta dumneavoastra sa rezolvam problema despagubirii.
   In privinta obligatiilor banesti puteti afla informatii de pe aceasta pagina deschizind ,,Tabelul final trimis la CEDO”. Va spun totusi eu – nu mai aveti alte obligatii.
   S-auzim numai de bine !
   Ing. T-J Fotache

   Răspunde

 38. Iancu
  Aug 17, 2012 @ 18:46:11

  Va salut!
  Am trimis o copie de pe CI cu noua adresa, la care am adaugat si un numar de telefon ,pe adresa de email a Asociatiei,azi,17.08.12.
  Cu stima,F.Iancu.

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Aug 19, 2012 @ 12:14:11

   Ok !
   S-auzim, mereu si cit mai repede, numai de bine !
   Cu stima,
   Ing. T-J Fotache

   Răspunde

 39. constantin cracea
  Oct 20, 2012 @ 15:47:24

  Mai se mai fac inscrieri in asciatie si din alte localitati?

  Răspunde

 40. T-J Fotache
  Oct 24, 2012 @ 23:35:18

  Domnule Constantin Cracea,
  Am facut inscrieri, pentru cei care au avut dreptul si ne-au cautat, indiferent de locul de domiciliu (avem pagubiti la FNI din mai multe tari), pina la implinirea termenului de prescriere a posibilitatii de a ne adresa la CEDO, adica pina la 2.04.2011.
  Dupa acest termen … nu are rost.
  Ing. T-J Fotache.

  Răspunde

 41. Dona Ana
  Noi 15, 2012 @ 20:25:24

  Nov.15, 2012
  Ma numesc Dona V. Stelian si locuiesc in Buzau. Va rog sa-mi comunicati cum ma puteti ajuta deoarece m-am regasit pe listele din Solutia in Dos.24632/3/3006. sectia II penala (rejudecare) cu un nr.de 230 unitati fond.
  Va doresc multa sanatate si putere de munca deoarece avem nevoie de dv. si am observat ca sunteti singurul care raspundeti la apelurile noastre urgente fie prin forum sau email. Ma puteti contacta pe email sau o sa va sun pe tel.mobil.
  Inca o data va multumesc pentru rabdarea ce o aveti in a ne asculta necazurile noastre si a ne indruma ce trebuie sa facem, deoarece nu am stiut cum trebuie sa procedam in hatisul asta masiv de procese civile si penale.

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Ian 18, 2013 @ 15:07:09

   Doamna Dona Dana (V. Stelian),
   V-am mai raspuns de doua ori pina acum. Vad insa ca nici unul din raspunsuri nu-mi apare aici. Uneori este de vina calculatorul meu – imi face figuri. Regret foarte mult pentruca sunt si eu buzoian. Ma bintuie si pe mine, ca pe multi altii, un anume patriotism local. Dar sa trecem la subiect.
   Sunteti cuprinsa, spuneti dumneavoastra, in sentinta penala de la TMB rejudecare. Dupa aceasta sentinta procesul a continuat la CAB (Curtea de Apel Bucuresti) fiind apelata de ambele parti. Dupa rejudecare la CAB, decizia CAB a fost recurata de ambele parti la ICCJ si in fine, ICCJ a emis decizia 2089 / 4.06.2009 definitiva, irevocabila si executorie. Este bine sa va cautati in dispozitivul acestei ultime decizii, pentruca ea este executorie. In mod normal trebuie sa va gasiti acolo, pentruca erati in regim de recurent – ,,v-a dus valul”. Daca nu sunteti in lista lor solicitati ICCJ explicatii. Am avut cazuri de pagubiti asociati pe care nu i-am gasit acolo dar ICCJ ne-a raspuns ca in lista lor nu sunt cuprinsi toti reclamantii si ne-a confirmat existenta acestora in dispozitiv (lista).
   Acum, chiar daca va gasiti in acel dispozitiv mai aveti si alte obstacole de trecut. Incerc sa vi le semnalez in raspunsul pe care-l cautati pe acest site, respectiv de la mine.
   De la emiterea deciziei ICCJ 2089 / 4.06.2009 a trecut ceva timp. Aici este problema dumneavoastra. Decizia s-a dat in doua etape: 1.- pronuntare la data de 4.06.2009 si 2.- motivatia deciziei peste 400 de zile. Decizia putea fi contestata la CEDO in urmatoarele sase luni si executata in tara in 3 ani.
   De la pronuntare au trecut sase luni la data de 4.12.2009 si de la motivatie au trecut 400 de zile la data de 2.04.2011. Asa ca la CEDO nu mai puteti aspira.
   Dar ramine problema posibilitatii de a recupera paguba in tara de la singurul reclamat potent – CNVM-ul, in termenul inca disponibil pina la prescriere (2.04.2013), calculat la 400 de zile de la data publicarii motivatiei deciziei ICCJ 2089 / 4.06.2009.
   Dumneavoastra m-ati cautat, aici pe acest site, la data de 15.11.2012, cind deja aveati in fata doua termene de prescriere: CEDO la 2.04.2011 si in tara la CNVM 4.06.2012 luat dupa data pronuntarii. Va ramine o ultima posibilitate de a actiona pentru executarea CNVM pina la data de 2.04.2013, in cadrul termenului de neprescriere, admitind luarea in consideratie a datei publicarii motivatiei, data care in actiunea noastra CEDO a admis-o.
   URGENT – IMEDIAT adresati-va CNVM, direct sau prin executor judecatoresc, pentru recuperarea pagubei!
   Mai tineti legatura cu mine pe telefon (0748575658) sau mail jan.fotache@yahoo.com, daca aveti nelamuriri sau intimpinati greutati.
   Va urez mult succes !
   Cu stima
   Ing. T-J Fotache.

   Răspunde

 42. Rosu Diana
  Ian 13, 2013 @ 15:49:28

  Ce se mai aude despre proces? exista sanse reale de rambursare a banilor?

  Răspunde

 43. T-J Fotache
  Ian 17, 2013 @ 22:30:59

  Ultimul ,,auzit despre proces” este raspunsul CEDO din luna septembrie 2012 la scrisoarea noastra prin care solicitam sa ni se spuna in ce stadiu de lucru se afla dosarul nostru si daca se poate sa ni se dea o data la care vom primi o decizie.
  Raspunsul a fost ca dosarul se afla in lucru dar ei fiind foarte aglomerati cu multe procese nu ne pot da o data la care vor putea elabora o decizie. In finalul scrisorii ne recomandau sa asteptam si sa nu le mai scriem.
  ,,Sanse reale” … daca nu am fi crezut in sansele noastre am fi stat ca cei 157.000 de pagubiti FNI care nu au facut nimic si acum, unii dintre ei, intreaba fara nici un motiv, cind primesc despagubirea.
  Asteptam !
  Aveti vreo propunere pentru alteceva ? Ar fi grozav sa gasim o alta solutie !
  S-auzim numai de bine !
  Ing. T-J Fotache

  Răspunde

 44. TATIANA BOGDANET
  Feb 08, 2013 @ 12:17:18

  Sunt interesata de eventuale restante de plata din partea mea catre Asociatie sau onorariu avocat .Asta pentru ca nu am mai intrat pe site-ul Asociatiei FNI, de ceva timp!Totodata vreau sa stiti ca intre timp mi-am schimbat buletinul .Daca este necesar sa va atasez copie?

  Astept raspuns la fel si vesti imbucuratoare despre rezultatul procesului

  Răspunde

 45. T-J Fotache
  Feb 11, 2013 @ 11:53:29

  Doamna Tatiana Bogdanet,
  1. – Intrucit restanta dumneavoastra este in functie de numarul de unitati de fond, date protejate la publicare prin conventia facuta cu asociatii, nu va pot spune aici suma si detaliile calcului. Va voi comunica pe adresa dumneavoastra de mail. Ati facut o plata la inscriere cu o chitanta din 17.05.2010, pentru cinci persoane : Tatiana B., Larisa B., Meluta Vasile, Meluta Florin si Meluta Valentin. Va voi raspunde cu amanuntele calcului la fiecare in parte.
  2. – Este bine ca ne anuntati ca v-ati schimbat buletinul. Trimiteti-mi o copie scanata si atashata la un mail pe adresa mea, imediat ce va dau raspunsul la primul punct;
  3. – Vesti imbucuratoare astept si eu in fiecare dimineata cind deschid casuta postala din holul blocului. Acolo trebuie sa apara decizia CEDO.
  Aceasta ne-o spune presedintele CEDO in scrisoarea de raspuns din 10.09.2012, la adresa noastra din luna iunie 2012, prin care il rugam sa ne spuna in ce stadiu de lucru se afla dosarul nostru si o data la care vom primi decizia. Raspunsul, vi-l redau pe scurt, este ca se lucreaza la dosar, sunt foarte aglomerati si nu ne pot spune cind vor finaliza lucrarea. Ne invita sa asteptam si sa nu le mai scriem.
  Va trimit un mail in curind.
  Doamne ajuta !
  Ing. T-J Fotache.

  Răspunde

 46. Patrickkalk
  Mai 25, 2014 @ 11:13:23

  Check outverbpleca de la hotel”],”pleca de la hotelcheck out”],,5.5625158e-05]],”check outCheck outCheck outCheck outa verifica afarăverifica afarăverifica Citiți aici. Odată ce banda sex Kim Kardashian apărut inițial , cuvânt răspândit ca un foc sălbatic despre asta – și mii de conectat pentru a găsi și încercați să-l . Da , în ciuda vestea insuficiente în ultima vreme , procedura de divorț Kim Kardashian este, de fapt glisarea așa mai departe … și , de asemenea, pe . Kim Kardashian rămâne o mulțime de timp de lucru în Londra , și suntem cu toții conștienți partenerul doamnei , Kanye West , nu la fel de bine . Khloe Kardashian Odom a explicat în Twitter , menținerea secrete și tehnici este de fapt dificil , având în vedere varietatea de cei dragi ! În special atunci când se întâmplă să fie , astfel, nebun de tras în sus ! ! Adore va fi de fiecare lucru mic ! ! Da , Khloe , dragostea este într-adevăr aproape totul .

  Răspunde

 47. Alin
  Ian 14, 2017 @ 23:25:29

  Mai stie cineva de ANPI si de Mihai Nicolaevici.
  Am platit o gramada de bani taxe.
  Am trimis documente pentru CEDO.
  A murit Mihai Nicolaevici ?
  A fugit Mihai Nicolaevici: cu banii ?

  Răspunde

  • T-J Fotache
   Apr 30, 2017 @ 14:29:15

   Nu cunosc situatia lui. Daca a murit trimit respectuoase condoleante familiei sale.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: