CONSILIUL DIRECTOR AL A.I.P. – F.N.I. BRĂILA

CITIȚI CU MARE ATENȚIE !

DACĂ NU ȊNȚELEGEȚI CEVA, ȊNTREBAȚI-NE !

Ȋn atenția membrilor asociației din procesul penal

Data: 10.07.2010

La sesizarea unor asociați, vă aduce la cunoștință următoarele:

În ultima vreme a apărut în Brăila un grup de avocaţi (așa se prezintă ei, noi nu știm dacă și sunt cu adevărat) din Bucureşti care caută, acasă sau la telefon, investitorii păgubiţi la FNI care au participat în procesul penal. Nu au nici o legătură cu noi !

Întrucât majoritatea păgubiţilor, din Brăila, sunt în asociaţia noastră şi, aşa cum ştiţi, ne-am adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strassbourg (dosarul nostru fiind deja admis spre judecare şi în curs de examinare acolo iar ICCJ a comunicat că are în redactare DECIZIA completă şi o va publica până la sfârşitul acestei luni, fapt ce ne apropie la cel mult 6 luni de o DECIZIE a CEDO),

vă atragem atenţia asupra următoarelor:

– vă recomandăm să NU daţi bani aiurea oricui v-ar promite “marea cu sarea şi Oltul cu totul”!

– faptul că grupul respectiv este format şi din avocați nu ȋnseamnă că mor de grija noastră, că nu umblă după bani câștigați ușor, că sunt de bună credință și, mai ales, că și cunosc cum trebuie cauza.

Ca pe mulți alții aflați ȋn criză financiară, ceea ce-i interesează pe ei este să facă rost de bani, prin mijloace mai mult sau mai puțin oneste, de la oamenii care iau de bune promisiuni nefondate pe documente reale.

Am stat și noi de vorbă cu ei și voiau, cu mult tupeu, cu obrăznicie am putea zice, să ne ȋmbrobodească și pe noi!

De reținut: chiar dacă se prezintă având asupra lor tabelul asociației nu au nicio legătură cu noi; nu l-au primit de la noi; l-au procurat de altundeva, poate chiar de la cineva de la instanţă, fiind fie o diversiune, fie o bazaconie care le aduce bani de la fraieri.

Dimpotrivă, vă recomandăm să nu aruncați banii pe fereastră, deci să nu vă duceți la terasa Blasova decât dacă vreți să beți un șpriț! Noi nu ne ȋntâlnim cu asociații noștri la bodegă !!!

Asociaţia noastră are avocat care o reprezintă în faţa instanţelor româneşti şi la CEDO, conform Contractului încheiat cu acesta! Iar prin ȋncercarea de racolare a clienților altui avocat avocații care vă promit bazaconii ȋncalcă și codul de conduită al barourilor de avocați !

De ce nu se pot recupera banii așa cum spun aceşti racolatori de clienţi:

dacă era posibilă recuperarea, nu-i așteptam pe alții ci ȋi recuperam noi imediat după pronunțarea hotărârii din iunie anul trecut de către ICCJ!

Dacă spun altceva, chiar dacă vă arată vreo hârtie sau pe laptop o așa zisă Decizie a Ȋnaltei Curți, ca să vă impresioneze, nu vă lăsați păcăliți: sunt incomplete;

– ȋn procesul celor de la ANI-FNI (cei de la Geta), instanța a hotărât să se plătească unitatea de fond la valoarea de la cădere a fondului; ȋn procesul nostru instanța a hotărât să ni se plătească valoarea unității de fond la cumpărare (care, cu puține excepții, este de până la trei ori mai mică);

Dar nici măcar așa, redusă, nu avem de unde s-o recuperăm deoarece AVAS a fost scoasă din cauză de instanța penală supremă;

– dacă vor constata că știți unele lucruri şi că sunteţi rezervaţi vă vor promite că vă recuperează doar banii la valoarea de cumpărare a unității de fond (așa cum zice sentința nr. 423/2007 a Tribunalului București) urmând ca, după ce se va câștiga procesul la CEDO (de către noi, fiindcă ei nu au niciun dosar acolo !!!), vă vor recupera și diferența de bani.

Acest lucru nu se poate deoarece:

– la CEDO avem dosarul depus NOI, nu ei, iar ȋn acest dosar NOI am cerut despăgubirea la valoarea care li s-a dat și celor de la Geta (103.720 de lei pentru fiecare unitate de fond), nu „pe bucăți”, așa că nici CEDO nu va hotărȋ „pe bucăți”;

– dacă cineva din Asociație, reclamant ȋn dosarul trimis de noi la CEDO, mai cere bani ȋncă odată, pe altă cale, comite infracțiunea de ȋnșelăciune (ȋn dauna statului) și poate face ȋnchisoare;

– noi vom fi obligaţi de lege să cerem AVAS să ne dea lista persoanelor din tabelul asociației care au cerut banii de două ori și vom sesiza atât CEDO (să-i scoată din proces) cât și Parchetul, deoarece nu vrem să fim complici la hoție !

– cei ce vă promit nu vă pot recupera banii și pentru că nu au de la cine!

– AVAS este scos din cauză de către Curtea de Apel București; ceea ce scriu ei ȋn hârtia pe care v-o dau, ȋn care consideră și AVAS bun de plată, este minciună !!!

– de la SOV Invest nu mai pot lua nimic fiindcă a fost declarat ȋn faliment ȋncă de anul trecut;

– “CEC Valori mobiliare” a fost o “făcătură” a CEC și nu mai există;

– CNVM este instituție a statului dar statul nu are bani nici să chiorască un șoarece, darămite să-i dea CNVM-ului pentru despăgubirea noastră;

– Gelsor nu a fost obligat la plată de nicio instanță !

– cei 150 de lei care vi se cere să ȋi dați pentru iluzia că veți primi banii ȋnainte de decizia CEDO nu sunt singurii pe care ar urma să-i dați!

Aceștia sunt doar banii pentru cheltuieli tehnice; pentru onorariul avocaților veți plăti, după aceea, alți bani!

Dacă nu v-au spus așa ceva, ȋntrebați-i cât urmează să-i plătiți pe ei după aceea !!!

Nu le daţi acestor racolatori de clienţi împuterniciri să vă reprezinte.

Pe lângă faptul că nu știm sigur dacă sunt avocați, ȋn situația că ar fi aceştia încalcă grav regulamentul etic al profesiei de avocat.

Vom sesiza Baroul Bucureşti asupra acţiunilor acestor avocaţi, dacă or fi într-adevăr avocaţi.

Ȋn concluzie:Vă recomandăm să NU dați banii pe promisiuni decât dacă vă stau rău ȋn buzunar !

Sfătuiți-i și pe alții să nu se lase păcăliți !

Vă atenționăm că, ȋn cazul ȋn care vă veți trezi păcăliți, nu numai că nu veți putea recupera nimic dar veți rămâne și ȋn afara procesului la CEDO !

Trebuie sa aveţi în vedere că în ţară recuperarea de la AVAS, în procesul civil, se face foarte greu; în trei ani nu au fost plătiţi mai mult de jumătate, iar pentru noi și dacă ar fi adevărat că AVAS va plăti – dar asta NU rezultă din pronunţarea ICCJ, până ne-ar veni rândul ar trece, poate, decenii.

DECIZIA CEDO, pe care, probabil o s-o primim în următoarele 6 luni, este obligatorie pentru România; ca urmare Ministerul Finanțelor trebuie s-o onoreze COMPLET în 3 luni. Altfel România va fi sancționată aspru de Consiliul Europei.

10.07.2010

Avizăm favorabil acest Comunicat

Avocat Ioan Bunea,

Baroul Bucureşti