Comunicat privind admiterea, la CEDO, a dosarului FNI

 

Deoarece faceti parte din asociatia noastra si, ca urmare, v-am reprezentat interesele in justitie pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a dat sentinta in data de 04.06.2009, vom continua sa va tinem la curent, si pe această cale, cu evolutia actiunii in vederea recuperarii prejudiciului.

Intrucat sentinta data este o bataie de joc si nu ne rezolva problema despagubirii reale, am fost nevoiti, asa cum deja stiti, sa ne adresam Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), de la Strassbourg.

            Pe data de 27.11.2009 am depus, prin avocatul asociatiei, dosarul pentru chemarea in judecata a statului roman.

            Pe 23.01.2010 ni s-a comunicat raspunsul de la CEDO ca dosarul ne-a fost admis si urmeaza sa se judece!

            Acest lucru inseamna ca am facut un pas decisiv, intrucat continutul dosarului inaintat la CEDO este susținut cu numeroase dovezi și argumente juridice de necontestat, asadar sansele noastre sunt maxime.

            Urmeaza ca noi sa trimitem acolo Sentinta motivata a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dar, desi au trecut mai mult de opt luni de la pronuntare, sentinta nu a fost motivata nici pana acum!

            Ca dovada a felului in care (nu) functioneaza justitia in Romania!

            Avocatul nostru a facut, deja, diligentele necesare la Inalta Curte.

            In plus fata de ceea ce cunosteati deja vom adauga, mai jos, informatii care ii intereseaza pe investitorii care s-au aflat in mod individual in procesul penal si care nu au inaintat, in termen (adica pana la data de 04.12.2009) cerere la CEDO.

            De asemenea, informatia interesează si pe investitorii care s-au inscris in alte asa-zise asociatii (exceptie face Asociatia Pagubitilor la FNI Cugir care este in legalitate si se afla, deja, alaturi de noi, la CEDO).

Acele asociatii, desi s-au prezentat ca atare in procesul penal, nu exista decat pe hartie iar cine s-a lasat sedus si a „cotizat” la ele va ramane doar cu sperante desarte.

            Din informatiile noastre rezulta ca niciuna nu s-a adresat CEDO in termenul legal, asadar persoanele care au dat bani unor indivizi dubiosi care le-au promis „marea cu sarea” nu vor avea de unde sa-si recupereze banii.

            Ii mai atentionam pe pagubitii care nu sunt asociati cu noi sa nu se lase indusi in eroare nici de anunturile de pe Internet prin care sunt invitati sa depuna dosare de executare silita deoarece nu au pe cine executa !

            Atat inculpatii cat si CNVM sunt, practic, insolvabili !

Chiar si daca ar fi solvabili suma pe care aveti dreptul sa o recuperati este mult mai mica decat ati avea dreptul.

            Oricine va face o promisiune de acest fel va inseala; veti da banii de pomana !

            Unii dintre ei dau de inteles ca ar fi juristi; Nu sunt juristi!

Daca sunteti nelamuriti sau aveti indoieli (si chiar aveti motive sa va indoiti!) va recomandam ca, inainte de a arunca banii pe fereastra, sa sunati la telefon si sa ne intrebati cum sa procedati ! Un telefon va va costa, cu siguranta, mai putin decat banii dati aiurea; altfel veti ramane si cu problema nerezolvata si cu banii dati!

Pentru cei dinafara asociatiei care nu s-au adresat in termen (pana la 04.12.2009) la CEDO mai exista sansa de a se alatura la dosarul inaintat de noi, in calitate de intervenienti.

Dar trebuie sa se grabeasca! Altfel vor pierde si această sansa !

Pentru orice lamuriri sunati la unul dintre telefoanele: 0741/334982; 0728/029976 sau, pe „fix”, la: 0339/102411.

Ne puteti accesa si pe Internet, la adresa: https://pagubitifni.wordpress.com/ sau sa cautati, pe Google, „conspiratia fni” si sa deschideti, apoi, pagina Asociatiei Pagubitilor FNI Braila.

Va promitem ca veti primi, gratuit, cele mai complete lamuriri !

Consiliul Director al AIP – FNI Braila

Reclame