Asociaţia Investitorilor Păgubiţi la F.N.I. Brăila merge la CEDO

Piaţa Independenţei nr. 2, bloc 2, scara 2, apartament 8 Înregistrată la Judecătoria Brăila sub nr. 3/18.07.2000 – cod fiscal:13320228

Acest website apartine Asociatiei Investitorilor Pagubiti la FNI – Braila si este o modalitate de a scoate la lumina dedesupturile celei mai mari excrocherii financiare din Romania – Conspiratia FNI.

Ne propunem sa unificam eforturile tuturor pagubitilor FNI, pentru ca vinovatii sa plateasca daunele banesti si morale provocate prin inselaciune a peste 300 000 de investitori pagubiti.

Multe personalitati politice de atunci si de acum sustin cu tarie ca FNI ar fi fost un joc piramidal. Probabil ca au avut interes sa faca acest lucru pentru trenarea anchetei si mai mult ca sigur din complicitate.

Fondul Naţional de Investiţii a fost înfiinţat  în anul 1995, în baza O.G. nr. 24/1993, aprobată prin Legea nr. 83/1994.

Înfiinţarea acestui fond  deschis de investiţii – fond mutual -, precum şi a societăţii de administrare S.C. “SOV INVEST” S.A., a fost avizată  fără nici un fel de menţiuni de restricţie a duratei de valabilitate, de către C.N.V.M.  – forul competent – prin Deciziile nr. 159/15.09.1995 şi nr. 157/15.09.1995.

Statul roman prin institutiile abilitate a aprobat si a dat girul pentru acest fond prin lege.

De ce Conspiratia FNI ?

Iata o declaratie edificatoare: – Pe 6 martie 2003, directorul SRI, Radu Timofte, referindu-se la cazul FNI, afirma in plenul Parlamentului: “Cetatenii, societatea si chiar institutii ale statului au fost victimele unei mari manipulari puse la cale de «escroci de geniu», din conducerea si compunerea retelelor crimei organizate internationale, care mai sunt inca in umbra, fiindca cei scosi in fata nu sunt decat niste pioni. (…) Artizanii escrocheriei nu au plecat, au fost intotdeauna peste granita. Au fost si pioni pe teritoriul Romaniei. Va asigur ca s-a stiut totul in legatura cu FNI”.

Deci statul Roman a fost informat, dar reprezentantii desemnati sa vegheze la respectarea legii au fost fie manipulati fie cumparati.

Iata de ce tacerea s-a asternut asupra lui Sorin Ovidiu Vantu – “Parintele” Fondului National de Investitii. Om de afaceri influent, specializat in operatiuni financiar-bancare, Vantu este initiatorul societatii SOV Invest si al FNI. Pe baza documentelor existente, Vantu nu poate fi acuzat de nimic in cazul FNI pentru ca a actionat prin intermediul altor persoane – Nicolae Popa a retras de la FNI sume importante de bani, iar Ioana Maria Vlas a administrat FNI la indicatiile sale.

In aprilie 2003, acesta este invinuit de mai multe infractiuni in legatura cu falimentul FNI – spalare de bani, fals in declaratii si uz de fals, instigare la abuz in serviciu – ca rezultat al conexarii dosarelor FNI – BID – Banca Agricola. Apoi Vantu a scapat basma curata, fiind scos din cauza. De la intoarcerea in tara, Ioana Maria Vlas l-a indicat pe Vantu ca fiind principalul vinovat de prabusirea FNI.

Pentru ca ne intereseaza mai putin pedepsirea vinovatilor, iar Justitia Romana a judecat cu doua unitati de masura:

Investitorii care au participat la procesul civil vor primi 103.720 de lei vechi actualizaţi cu inflaţia de la AVAS, în timp ce persoanele care au mers pe penal au şanse la despăgubiri egale doar cu suma investită, ajustată cu inflaţia,dar nu de la AVAS ci de la condamnati,solutie injusta care nu specifica o sursa reala de despagubire.

Aceasta hotarare injusta a ICCJ ne obliga sa initiem un proces impotriva Statului Roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

In articolele si paginile acestui site veti gasi informatii la zi cu demersurile noastre, dar si articole din ascensiunea si prabusirea FNI.

Ne puteti fi de ajutor cu comentarii si sugestii de specialitate, dar si cu informarea altor pagubiti FNI sau rude ale acestora despre adresa acestui site, pentru a fi la curent si a actiona in cunostinta de cauza.

Facem apel si la celelalte asociatii de pagubiti FNI sa ni se alature pentru un demers comun.

Asociatia Pagubitilor FNI – Braila

Reclame