Dezastrul FNI este frauda care a pus pe jar o tara intreaga: peste 300.000 de pagubiti, 300 de milioane de dolari disparuti. O stire care, dupa opt ani, inca mai tine prima pagina a ziarelor. Justitia inca instrumenteaza acest caz. Dupa atata timp, nu patronul FNI a fost gasit vinovatul principal, ci doi dintre subalternii sai – Ioana Maria Vlas, in calitate de manager al FNI (prin SOV Invest) si Nicolae Popa, in calitate de director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al SOV Invest. Daca Vlas este si singurul acuzat care si-a executat pedeapsa, de Nicolae Popa nu se stie mai nimic – a fugit din tara imediat dupa prabusirea FNI. Insa ce mai conteaza? Procesul nu s-a terminat, se (re)judeca – pentru ca asa a decis anul trecut Curtea de Apel Bucuresti.

Dupa cum bine se stie, din aceasta afacere, Sorin Ovidiu Vantu a scapat basma curata. Intai, judecatorii au decis ca acesta sa fie judecat separat, intr-un dosar ce se numea „FNA – Banca Agricola”. Care s-a pierdut undeva pe culoarele Parchetului. Sau ale DNA-ului. Sau prin cine stie ce birou de inalt demnitar…

………..

Dar unde sunt banii?! Este vesnica intrebare. „Financiarul” a intrat in posesia listelor cu retrageri, la nivel national. Retrageri de bani in general sau retrageri dubioase, chiar in zilele premergatoare dezastrului.

Procurorii si expertii desemnati sa efectueze expertiza contabila ne-au spus ca principala problema a fost reconstituirea bazei de date a societatii de administrare a fondului (SOV Invest), distrusa imediat dupa prabusirea Fondului. Cu toate acestea, potrivit primilor anchetatori implicati in caz, ea a fost in buna masura refacuta. La acea vreme nu au fost foarte tare bagati in seama, dar acum va putem spune ca au avut dreptate. Din cand in cand, in mass-media mai apareau cateva cifre, mai aproape sau mai departe de adevar. Incepand de astazi, listele, dar si multe altele, le puteti consulta in editia tiparita, dar si pe site-ul „Finaciarului”.

Continuare>>http://www.financiarul.com/articol_4266/aici-sunt-banii-dumneavoastra:-la-fni.html

Reclame